La pressió policial dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana contra el robatori de rellotges de luxe a Barcelona ha comportat la detenció de 229 persones per aquest delicte des del mes de maig. A més, segons la policia catalana, per primera vegada un jutge ha dictat una ordre l’allunyament del Port Olímpic i del Casino de Barcelona per a dos detinguts per aquests fets. Els Mossos expliquen que els arrestats aprofitaven la presència de turistes als establiments de restauració i discoteques del front marítim per actuar.

Desarticulació d’un grup criminal de set persones

Amb l’última investigació de la Unitat Territorial de Multireincidents a Barcelona, la policia ha desarticulat un grup criminal de set persones que actuaven a la ciutat. Cinc dels presumptes delinqüents van ser detinguts i dos més, identificats i amb ordres de cerca i detenció.

Segons els Mossos d’Esquadra, la investigació s’ha fet en dues fases. La primera va suposar la detenció de tres homes de 35, 38 i 42 anys com a presumptes autors de quatre delictes de robatori amb violència, dos delictes de lesions lleus i un de pertinença a grup criminal i la intervenció de diners, rellotges i mig quilo d’haixix que es van localitzar en escorcolls en dos immobles. La segona fase, que s’ha dut a terme aquesta setmana, ha acabat amb la detenció a Santa Coloma de Gramenet de dues persones i la identificació de dues més sobre les quals recau una ordre de cerca i detenció.

Un grup especialitzat en els robatoris de rellotges a Barcelona

El robatori de rellotges de luxe a Barcelona és un fenomen global i afecta les principals capitals mundials amb un forta presència de turisme. Davant l’augment d’aquests delictes a Barcelona, els Mossos d’Esquadra van crear el grup Titani el mes de maig. Durant cinc mesos, els agents han investigat i identificat els autors dels robatoris, els quals també han relacionat amb altres fets delictius. Des del 23 de maig, quan es va crear, fins al 16 d’octubre, els agents del grup Titani han resolt 114 fets i han detingut 78 persones.