Agents de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona dels Mossos d’Esquadra van detenir el 31 de gener un home de 25 anys especialitzat en robatoris amb força als domicilis de Barcelona. Se li atribueixen 29 robatoris i té 10 antecedents relacionats amb delictes de patrimoni. En el moment de detenir-lo a l’entorn de casa seva, el presumpte lladre portava objectes relacionats amb alguns dels seus robatoris.

El presumpte autor va començar a actuar en col·laboració amb altres persones, però segons les investigacions policials va passar a cometre els robatoris en solitari des de finals de l’any passat. Des d’aleshores, la seva activitat delinqüencial havia augmentat, i fins i tot va arribar a cometre nou robatoris en una sola nit. El presumpte autor actuava en diferents punts de la ciutat i, segons les investigacions, s’ha determinat que va cometre robatoris en sis dels deu districtes de Barcelona: l’Eixample, Nou Barris, Horta-Guinardó, Sant Andreu, les Corts i Gràcia.

Els investigadors dels Mossos d’Esquadra van constatar que l’acusat seguia, presumptament, una sèrie de procediments metòdics. Instal·lava marcadors a les portes dels pisos per saber si els inquilins hi feien ús diari o es trobaven fora. D’aquesta manera, determinava quin era el moment més adient per actuar. A més, en alguns casos portava una quinzena de claus de diferents marques que coincidien amb les marques dels panys on hi havia els marcadors. Un cop dins, s’emportava aparells electrònics, petits electrodomèstics, joies i altres objectes de valor.

Sis mesos d’investigació

Les investigacions per desxifrar la identitat dels presumpte autor va començar el juliol, quan el cos policial va tenir constància d’un seguit de robatoris amb força. Cinc dies abans de detenir-lo, l’home va ser identificat per agents dels Mossos d’Esquadra quan caminava pel carrer amb una bossa i una gran caixa que contenia ordinadors, telèfons mòbils, rellotges, carteres i altres objectes que podien coincidir amb altres robatoris.

Els auriculars d’una de les víctimes dels seus robatoris van determinar la localització de l’aparell, que precisament coincidia amb el domicili del detingut. Els Mossos també van poder recuperar i tornar als seus propietaris altres objectes sostrets en robatoris. Actualment es continuen fent gestions perquè les víctimes puguin identificar joies i altres objectes de valor que s’han trobat.

El detingut va passar a disposició judicial el 3 de febrer i el jutge va decretar-ne l’alliberament.