El Grup Especial d’Intervenció (GEI) dels Mossos d’Esquadra ha detingut tres homes relacionats amb un segrest en un domicili del carrer d’Amigó, 39. Allà hi han alliberat dues persones, un home i una dona, que estaven retinguts i hi han trobat els segrestadors armats, tot i que la policia no ha precisat si eren armes de foc o armes blanques. Segons Pere Ferrer, director general dels Mossos d’Esquadra, tant segrestadors com ostatges són d’origen asiàtic. La investigació segueix en curs i està mirant d’aclarir si hi ha cap vincle entre ells. Els detinguts passaran a disposició judicial les properes hores.

Intervenció del GEI i la Unitat de Segrestos

El dispositiu policial ha començat poc abans a les 17.45 h, quan s’ha rebut una trucada al telèfon d’emergències 112 que advertia que una persona en podria tenir una altra retinguda contra la seva voluntat en un pis del carrer d’Amigó. Els agents s’han desplaçat fins al lloc i han donat fiabilitat a la trucada. En aquest moment s’ha activat un fort dispositiu policial, liderat pel GEI dels Mossos, als entorns de la zona, fet que ha cridat l’atenció de molts dels veïns. A més, també s’ha activat un grup de la Unitat de Segrestos i Extorsions. Segons l’agència Europa Press, els segrestadors havien demanat un rescat d’almenys 370.000 euros per alliberar-les.

Finalment, els Mossos d’Esquadra han rebut l’autorització judicial i han assaltat, al voltant de les 20.10 h, el domicili on se sospitava que s’havia produït el segrest. A l’interior, els agents hi han trobat dos ostatges, que han quedat alliberats, i tres segrestadors, que han estat detinguts pels agents. L’entrada a l’habitatge s’ha produït després que les negociacions amb els segrestadors que eren dins hagin sigut infructuoses, segons han explicat fonts policials. L’operació s’ha tancat sense cap ferit.

Sallent i Batlle, al lloc dels fets

El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, i el tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, s’han acostat a la zona per seguir el dispositiu.