ajuda turquia siria terratremol barcelona

El terratrèmol de Turquia i Síria ha deixat milers de morts i ferits a tots dos països i ha deixat imatges desoladores, amb centenars d’edificis ensorrats i milions de persones afectades pel sisme. A Catalunya i a altres països del món s’han habilitat diversos canals per enviar ajuda a Turquia i Síria. Si estàs interessat a col·laborar en l’ajuda humanitària, a continuació et detallem com pots ajudar els ciutadans de Turquia i Síria des de Barcelona després del fort sisme.

Ara per ara hi ha l’opció de fer donacions econòmiques i, fins i tot, donar material humanitari ben a prop de la ciutat.

Recollida de material humanitari a Sant Adrià de Besòs

A tocar de Barcelona, a Sant Adrià de Besòs, el Consolat de Turquia fa una crida a aportar ajuda humanitària. Ha fet una llista dels materials més urgents, amb el requisit que no s’hagin fet servir prèviament i que siguin idònies per a condicions hivernals, tenint en compte les temperatures fredes que hi ha ara a tots dos països. El material és enviat per avions de Turkish Airlines a la zona afectada.

La direcció per donar el material és la següent: avinguda del Bon Pastor, 57. 08930, Sant Adrià de Besòs, Barcelona. Les donacions es poden fer entre les 10 i les 23 h fins a aquest divendres, 10 de febrer. Què s’hi pot donar?

 • Roba d’hivern: abrics, guants, impermeables, jerseis, pantalons, guants, etc.
 • Aliments: duradors i en conserva.
 • Productes per a nadons, com bolquers.
 • Materials de neteja i higiene.
 • Altres materials: tendes de campanya, matalassos, mantes, sacs de dormir, bombones de butà, estufes de gas, llanternes, etc.

Donacions a l’Ambaixada de Turquia

El Consolat General de Turquia ha fet una crida a la donació de diners per donar suport a la població afectada pel terratrèmol de Turquia. Demanen aportar una quantitat de diners al compte bancari de l’Ambaixada de Turquia amb les següents dades:

 • Titular: Ambaixada de Turquia
 • Banc: BBVA
 • IBAN: ES43 0182 2370 4202 0169 7342
 • Swift: BBVAESMMXXX

Donacions a Càritas de Barcelona

Diverses entitats i ONG com Càritas de Barcelona han obert canals de donacions econòmiques perquè els ciutadans puguin aportar el seu gra de sorra per a la recuperació de Turquia i Síria de les conseqüències del sisme. En aquest cas, Càritas Barcelona demana recollir 20.000 euros per ajudar els ciutadans d’aquests dos països asiàtics, amb l’obertura de centres de refugi, repartiment de menjar i assegurar roba d’abric, entre d’altres.

Les donacions es poden fer al web de Càritas de Barcelona o a través d’una transferència o Bizum:

 • Bizum: 05063
 • Transferència bancària: ES82 2100 5000 5902 0012 8131
 • Telèfon: 93 112 70 10

En el cas que optis per fer una transferència o Bizum, es demana enviar les dades personals i el comprovant atenciodonant@caritas.barcelona.

Altres maneres d’ajudar Turquia i Síria

L’institut Filles de Maria Auxiliadora (Salesianes) també du a terme una campanya d’ajuda solidària pel terratrèmol a Síria. Es pot fer un donatiu econòmic.