El Departament d’Interior ha desplegat un dispostiu de control a les carreteres per evitar desplaçaments a segones residències durant el cap de setmana. Des d’aquest matí i fins diumenge hi haurà activats 200 controls policials de Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i altres policies locals en què participaran un miler d’agents. Els controls se situaran en les sortides de Barcelona i als accessos a les principals zones de vacances com la Costa Brava, la Cerdanya o la costa tarragonina.

Les tasques de vigilància consistiran en punts de control fixes i dinàmics per restringir al màxim la mobilitat. Per això, en tots aquests punts, s’identificaran i denunciaran a totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst en la normativa de l’estat d’alarma actual pel coronavirus. Les sancions poden anar dels 600 als 30.000 euros.

Des d’Interior recorden que les activitats a l’aire lliure, com poden ser fer esport, passejar, esquiar, anar en bicicleta o córrer estan actualment prohibides. La policia catalana també vetllarà perquè no es puguin dur a terme aquestes activitats.

En cap de setmana anterior, els Mossos van fer més de 12.000 identificacions de persones i vehicles, i es van interposar més de 2.800 sancions per incomplir les normes del confinament.