Els Mossos d’Esquadra han desplegat un ampli dispositiu per limitar els desplaçaments de cap de setmana i evitar així que algú se salti les restriccions arran de l’expansió del coronavirus.

Els controls s’han col·locat a les principals vies d’entrada i sortida de la ciutat i també fora de Barcelona. Dins la ciutat, la tasca ha recaigut sobre els agents de seguretat ciutadana amb suport de l’ARRO, que aquest matí eren molt estrictes amb els conductors i denunciaven bona part de les persones que no justificaven el desplaçament.

2.805 sancions en les últimes 24 hores

Des de divendres al migdia el conjunt de les policies de Catalunya, entre Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i cossos locals, han fet 12.288 identificacions de persones al carrer i 12.741 identificacions a vehicles. El conseller d’Interior, Miquel Buch, també ha explicat que s’han aixecat 2.805 actes de sancions a persones que estaven al carrer i incomplien el decret d’estat d’alarma pel coronavirus.

No s’accepten excuses

En els controls, la policia no ha aturat ni vehicles d’emergències ni taxis. Sí que s’han parat, en canvi, camions de mercaderies, però en aquest cas de manera aleatòria. Pel que fa als vehicles particulars, els Mossos d’Esquadra han aturat molts treballadors que s’han vist obligats a ensenyar els seus permisos de feina. És el cas d’un treballador de la cadena Carrefour, que aquest matí ha hagut de justificar-se amb la documentació pertinent en el control que s’ha ubicat a la ronda del Litoral.

D’altres persones s’han mostrat sorpreses en ser requerides per la policia, tot i que ja fa aproximadament una setmana que es va decretar l’estat d’alarma. Per això, la policia ha estat implacable i ha sancionat en la majoria dels casos. Les multes poden oscil·lar entre els 600 i els 30.000 euros.  

Una de les infraccions més habituals ha estat que pilot i copilots seien de costat i no mantenien la distància idònia. Per això, la policia els ha sancionat i ha fet posar el copilot als seients del darrere.

200 controls en vies principals i secundàries

El comissari dels Mossos Joan Carles Molinero ja va anunciar ahir que durant el dispositiu previst per a aquest cap de setmana es faran 200 controls i hi participen 852 agents, principalment agents del servei de trànsit, que són els que actuen en les vies principals, com ara l’AP-7, l’A-2 i la C-32.