Els barcelonins guanyaran un altre mirador per contemplar la ciutat a vista d’ocell. El terrat de l’edifici del sindicat CCOO a la via Laietana obrirà al públic quan l’edifici estigui remodelat. L’inici de les obres és cada cop més a prop. Tot i que no hi ha una data fixada al calendari, fonts del Ministeri de Treball han confirmat al programa Via15 de betevé que els treballs engegaran en un termini d’un mes i mig, i està previst que s’allarguin un any i mig. Per tant, si tot va segons el previst, el terrat es podrà visitar a partir del gener del 2024.

Del mar a Collserola i del Besòs al Llobregat

El terrat de CCOO permet veure unes vistes privilegiades de 360 graus. Un espai que ha estat escenari de rodatge de diverses pel·lícules i que fins ara havia estat tancat al públic.

Una rehabilitació pendent des de fa anys

Ja fa anys que l’edifici espera la reforma. La façana està tapada per una malla protectora des del 2006, quan va caure part d’una cornisa a la via Laietana. Al juny, el Consell de Ministres va aprovar una partida de 6,5 M € per restaurar la façana i la coberta per desencallar l’inici dels treballs.

A l’abril, la Comissió d’Urbanisme va fer un pas més i va aprovar bonificar el 70 % de la quota a pagar per part del Ministeri de Treball de l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO). Pel volum de l’obra, li tocava pagar una quota de 181.977 €, que amb la bonificació queda reduïda a 54.593,12 €.

edifici sindicats CCOO via Laietana

El projecte preveu una restauració total de les façanes, la rehabilitació dels patis interiors i la impermeabilització de la coberta, així com la millora d’altres instal·lacions. És molt probable que l’obra coincideixi amb la reforma de la via Laietana. Per això, l’Ajuntament ha demanat que es coordinin l’inici i l’organització dels treballs que requereixin ocupar la via pública per minimitzar les molèsties.