El regidor d’Educació, Pau Gonzàlez, ha defensat la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de mantenir l’inici del curs a les escoles bressol municipal el 12 de setembre, i no el 5 de setembre, com es vol establir al calendari de l’educació infantil i primària. Assegura que pel consistori era una “línia vermella” que les famílies comencessin el període de preinscripció escolar sabent quin és el calendari per al proper curs 2022-2023 i quin dia comença i quin dia acaben les classes. “Per nosaltres el pitjor escenari és la incertesa, que és el que tenim ara”, argumenta Gonzàlez, referint-se al conflicte obert entre la conselleria d’Educació i els sindicats sobre l’avançament del calendari escolar.

El període de preinscripció a les escoles bressol que el consistori s’havia posat com a topall per tancar el calendari del nou curs comença aquest dijous, 5 de maig, i s’allargarà fins al 18 de maig.

Moratòria d’un any per establir un nou calendari

Gonzàlez ha explicat que l’acord al qual han arribat amb els sindicats i les direccions dels centres per desvincular-se del calendari del Departament inclou una moratòria d’un any “per poder treballar amb la comunitat educativa i les famílies” un nou calendari. “Ens sembla raonable”, diu el regidor sobre ajornar la decisió fins al curs següent. Justament, els sindicats de les escoles bressol municipals es van sumar a les últimes vagues d’educació en protesta, entre altres temes, pel nou calendari escolar.

L’ordre del calendari educatiu que dicta la Generalitat, i que encara no s’ha publicat, no regula l’etapa de 0 a 3 anys, per tant, l’Ajuntament pot establir una data pròpia d’inici de curs a les escoles bressol. Per fer efectiu aquest calendari, però, caldrà modificar el conveni laboral de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), que estableix que les llars d’infants han de començar el curs el mateix dia que els centres d’educació primària.