Els activistes que van intentar aturar l’últim desallotjament a l’anomenat Bloc Llavors, al Poble-sec, denuncien que han començat a rebre una allau de multes. En un comunicat, acusen el govern de Pere Aragonès d’intentar reprimir, una vegada més, el moviment per l’habitatge a través de la llei mordassa. Preveuen que 67 persones siguin sancionades -les identificades el dia de la protesta- i que l’import total de les multes s’enfili als 40.000 euros, uns 600 € per cap.

Segons els afectats, les sancions arriben després que el 25 d’abril, en una roda de premsa al Parlament, anunciessin que els investigats pel desallotjament del Bloc Llavors no acudirien a les citacions judicials. Consideren que es tracta d’una “macrocausa política” perquè vol ofegar les mobilitzacions per aturar desnonaments. Els 40.000 € de multes se sumaran als 300.000 € que ja té el moviment per l’habitatge.

Pel que fa a la causa de la protesta davant el Bloc Llavors, la setmana passada ja van recordar i denunciar que ha estat instruïda per la unitat d’extremismes violents dels Mossos d’Esquadra -que, expliquen, ha presentat un expedient de 1.100 pàgines als jutjats-, que demanen penes de presó per a 22 persones. Per tot plegat, els activistes critiquen una repressió “gravíssima” i clamen solucions per garantir el dret a una llar digna.