L’associació de veïns del Gòtic rebutja la proposta del regidor de turisme, Xavier Marcé, de limitar la capacitat d’entrada a determinats espais massificats turísticament, com la plaça de Sant Felip Neri, al Gòtic. “Posar una entrada o taxa als espais públics significaria convertir encara més el Gòtic en un parc temàtic, com ha passat a Venècia”, denuncia Martí Cusó, un dels membres de l’associació.

Posar una entrada o taxa als espais públics significaria convertir encara més el Gòtic en un parc temàtic com ha passat a Venècia ”
Martí Cusó, membre de l’AV Gòtic

“No estem dient que no hi hagi regulacions per a grups”, matisa Cusó, “es podria parlar de regular l’accés de grups en alguns llocs però en cap cas vol dir posar tanques a l’espai públic o posar taxes per visitar places i carrers, que al final són espais de gaudi dels veïns, no són museus”, afegeix. Critiquen per exemple el model del Parc Güell on, diuen, molts barcelonins han deixat d’anar-hi malgrat l’accés per als ciutadans sigui gratuït mitjançant un registre previ.

Marcé va explicar al programa bàsics de betevé, que es vol limitar la massificació turística a l’espai públic regulant els espais més saturats. La limitació tindria en compte uns horaris o un límit d’aforament i s’implementaria en espais on hi ha conflictes evidents amb escoles o la vida quotidiana a la ciutat. “Estem treballant que determinats espais tinguin la capacitat d’entrada taxada, com s’ha fet al Parc Güell, però a petita escala”.

Rabassa nega que es vulgui privatitzar l’espai públic

El regidor del districte, Jordi Rabassa, ha fet una piulada en què defensa “regular i controlar els usos abusius” de l’espai públic però “sense privatitzar”. L’objectiu d’aquesta regulació, diu, és “garantir un ús veïnal i quotidià”.

Uns turistes esperen per entrar a la plaça de Sant Felip Neri durant l’esbarjo dels nens de l’escola