edifici sindicats CCOO via Laietana

L’edifici del sindicat CCOO a la via Laietana fa anys que espera una rehabilitació. Des del 2006 està cobert per una malla protectora després que en caigués un tros de cornisa. Fonts del sindicat han apuntat a betevé que la restauració de la façana i la coberta d’aquest immoble, catalogat i propietat del Ministeri de Treball, pot començar d’aquí a poques setmanes. De fet, l’Ajuntament de Barcelona ha confirmat que va atorgar la llicència d’obres el setembre del 2021.

Aquest dimarts, la Comissió d’Urbanisme ha fet un pas més i ha aprovat per unanimitat bonificar el 70 % de la quota a pagar per part del Ministeri de Treball de l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO). Aquest tipus de descomptes s’aplica quan són obres promogudes directament per una entitat de caràcter públic. Pel volum de l’obra, li tocava pagar una quota de 181.977 €, que amb la bonificació queda reduïda a 54.593,12 €.

Rehabilitació de la façana, els patis interiors i la coberta

El projecte de reforma preveu una restauració total de les façanes, amb la substitució de les finestres i altres elements. També inclou la rehabilitació dels patis interiors i la impermeabilització de la coberta, així com la millora d’altres instal·lacions. Fonts de CCOO expliquen que l’empresa que va guanyar el concurs per fer les obres, OIC Penta, ja ha visitat l’edifici com a pas previ a la instal·lació de la bastida.

La rehabilitació de l’edifici es pot allargar prop d’un any i mig. Per això, és possible que l’obra coincideixi amb la reforma de la via Laietana. De moment, s’actua en la part superior de la via, però a partir del maig del 2023 s’ha d’intervenir en la part inferior. Per això, l’Ajuntament demana que s’acordin l’inici i l’organització dels treballs que requereixin ocupar la via pública, ja que l’autorització estarà condicionada a l’evolució de la reforma del carrer.