Centre menors no acompanyats Casa Bloc

Obre a Sant Andreu un centre d’acollida per a menors estrangers no acompanyats. L’equipament estava situat al barri d’Horta però, a partir d’aquesta setmana, s’ha instal·lat als baixos d’un dels edificis de la Casa Bloc. El govern va anunciar el novembre del 2018 que durant el 2019 hi podrien arribar 6.000 menors no acompanyats més a Catalunya.

Una trentena de joves

El centre està gestionat per la cooperativa d’iniciativa social Eduvic, que té gran experiència en aquest tipus de serveis. El centre acull 35 joves d’entre 16 i 17 anys. Els menors estan atesos per 21 professionals entre educadors, integradors socials, mediadors, traductors, una psicòloga i una infermera.

Els joves faran al centre cursos de català i castellà, aprendran els usos i costums del territori i també rebran formació sobre hàbits d’higiene i per tenir cura de la llar. També se’ls proposaran activitats de lleure i esportives. Està previst que els menors surtin del centre en grup i acompanyats dels educadors.

Punt d’informació per als veïns

El districte de Sant Andreu ja està treballant amb els veïns de Sant Andreu perquè aquests joves puguin participar en algunes activitats organitzades per les entitats. A més, el districte de Sant Andreu ha instal·lat un punt d’informació al Centre Municipal de Cultura Popular Can Galta Cremat per donar resposta als dubtes o preocupacions dels veïns en relació amb el centre d’acollida per a joves nouvinguts.

Casa Bloc, un edifici acollidor

L’edifici de la Casa Bloc on s’han establert el centre d’acollida per a menors estrangers no acompanyats també acull altres col·lectius. Una part de la instal·lació està gestionada per la Fundació Hàbitat3, una entitat del tercer sector, que està condicionant diferents habitatges per crear pisos per a persones en situació d’emergència social. La Casa Bloc també és llar de refugiats. 26 habitatges dúplex de dos i tres habitacions es van rehabilitar per acollir els primers refugiats a l’abril del 2016.