Un grup de manifestants han efectuat diversos talls successius als principals carrers de les Corts. En un principi, el CDR Barcelonès ha fet una crida a tallar l’avinguda Diagonal, a l’altura de la plaça de la Reina Maria Cristina, a les 19.30 h. Minuts després de l’acció, els Mossos d’Esquadra han desallotjat les prop de 200 persones que s’hi concentraven. Des d’aleshores, els manifestants s’han anat movent i han tallat diversos carrers de les Corts, com la gran via de Carles III, la travessera de les Corts, la rambla del Brasil i l’avinguda de Madrid.

Tant els Mossos com la Policia Nacional han anat seguint els manifestants i intervenint per evitar les concentracions enmig de la calçada.

Els manifestants creen diverses barricades

Després d’un segon intent fallit de tallar l’avinguda Diagonal, els manifestants han bloquejat el trànsit de vehicles a la gran via de Carles III. Alguns manifestants han fet barricades amb contenidors que eren a la vorera. L’acció ha estat sorollosa, ja que les persones concentrades feien cops a les baranes.

Després d’uns minuts, un grup de persones han marxat fins a la travessera de les Corts i l’avinguda de Madrid, on també han fet barricades per impedir que els vehicles poguessin circular. Alguns dels conductors atrapats han protestat contra l’acció dels manifestants. Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han anat retirant els elements que eren enmig de la calçada.

Cassolada del veïnat contra la policia

La presència i l’actuació de la Policia Nacional a l’avinguda de Madrid i als entorns ha generat rebuig entre alguns dels veïns que viuen en aquest carrer de la ciutat. De fet, durant la intervenció policial en aquest punt de Barcelona, part del veïnat ha fet una cassolada, ha insultat els agents i ha cridat consignes com “Llibertat”.

La convocatòria d’aquest dimecres, 13 de novembre, s’emmarca en l’onada de mobilitzacions postsentència, encetades el 14 d’octubre amb la publicació de la sentència del procés. També vol persistir amb l’embranzida per la darrera crida feta per Tsunami Democràtic: el tall de la frontera a la Jonquera tot dilluns i dimarts al matí, i el tall de l’AP-7 a Girona tot dimarts i aquest dimecres al matí.