Després d’unes 15 hores de protesta, aquest dimecres al matí els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional (CNP) han desallotjat l’autopista AP-7 a l’altura de Salt (Girona). Encara s’hi mantenien uns 400 manifestants, que han muntat barricades amb material que han trobat pels vorals de la via. Malgrat que Tsunami Democràtic ha desconvocat l’acció, desenes de persones s’hi han mantingut ─amb el suport dels CDR─ fins que la policia els ha dispersat. La mobilització ha seguit al centre de Salt.

Diverses furgonetes dels antiavalots de Mossos i CNP han buidat l’AP-7 de manifestants i s’hi han viscut moments de tensió. Un grup d’encaputxats ha llançat objectes a la línia policial i els agents els han respost amb bales d’escuma. Els concentrats, finalment, han marxat i s’han dirigit al carrer principal del municipi de Salt, on han aixecat una barricada. La policia catalana també ha intervingut amb escuma fins a dispersar-los.

Línia policial a Salt (Girona).
Línia policial a Salt (Girona).

Tasques perquè l’autopista torni a la normalitat

Arran de les barricades que han fet els manifestants, l’AP-7 ha quedat plena de pneumàtics cremats, vidres i ferros clavats a la calçada. Amb l’objectiu de tornar l’autopista a la normalitat, una grua ha començat a retirar arbres que els concentrats també han utilitzat com a barrera. Segons han informat els Mossos d’Esquadra, diversos vehicles que han quedat atrapats al tall tenen rodes punxades i danys que compliquen les tasques per restablir la circulació.

Barricades al tall de l’AP-7, a l’altura de Girona.