Veïns i comerciants dels entorns del Mercat de l’Abaceria encara veuen lluny la inauguració de les noves instal·lacions. Aquest dimecres a la tarda se’ls ha comunicat que l’amiant de l’edifici no es començarà a retirar fins al 2020: a principis del mes de febrer o, com a molt d’hora, a finals de gener. La Plataforma Afectats per l’Abaceria critica que la zona està cada cop més “degradada” des que el mercat està tancat.

Les novetats en el calendari les ha donat l’Ajuntament aquest dimecres a la tarda, en una sessió informativa a la seu del districte de Gràcia. En la trobada, també s’han aclarit dubtes sobre els preparatius i l’inici de l’obra per retirar el fibrociment de la coberta del mercat. Amb tot, segons els càlculs del consistori, la uralita no serà fora de l’edifici fins a l’abril o el maig, i l’enderroc total no acabarà fins a l’agost.

Desitgem que s’acabi, que treguin l’amiant d’una vegada i que posin una data per posar en marxa els treballs del nou mercat”, explica Maite Borbujo, membre de la plataforma. Critica que encara no estigui clar quan podran estrenar les noves instal·lacions però, pel que fa a la retirada de l’amiant, reconeix que l’Ajuntament els ha donat detalls del procediment i estan més tranquils. Ara bé, els preocupa el soroll dels treballs, que, ja els han avisat, serà molest.