Sant Jordi coronavirus casa del llibre parada

El secretari general de Salut Pública, Marc Ramentol, ha estat contundent amb relació a l’actual situació per la pandèmia. En una entrevista a RAC1 ha explicat que “si es perllonga un escenari com l’actual, aquest any hem de poder fer Sant Jordi”. En aquest sentit ha aclarit que el govern català ja ha parlat amb el Gremis de Llibreters i Floristes per fer la festa al carrer, amb les mesures vigents contra la covid-19

Santa Llúcia, com a referent

Tot i que no ha concretat el format sobre el qual es treballa, Ramentol ha posat com a exemple la celebració al Nadal de la Fira de Santa Llúcia, en un recinte perimetrat i amb regulació de visitants.

Des de l’Ajuntament ja es va avançar fa unes setmanes que en aquest Sant Jordi en pandèmia, seria una festa “descentralitzada”. La Cambra del Llibre també va avançar fa uns dies que estudiava amb l’Ajuntament i la Generalitat fer el Sant Jordi en “espais emblemàtics” i a l’aire lliure, que seria on s’ubicarien els punts de signatures de llibres.

L’últim Sant Jordi 2020 es va posposar fins al juliol per la situació del coronavirus i es va celebrar sense les tradicionals parades a vies centrals de la ciutat.