Desenes de persones del sector de l’estètica i la perruqueria s’han concentrat aquest dilluns a la plaça de Sant Jaume per reivindicar una reducció de l’IVA al 10 %. Critiquen que el govern de Pedro Sánchez no ha aplicat la Proposició No de Llei (PNL) que va defensar al 2018 reclamant precisament aquesta baixada de l’IVA al tipus reduït.

Amb pèrdues que segons afirmen superen el 38 %, després d’un any de pandèmia, lamenten que el 40 % de salons de bellesa ha hagut de tancar i preveuen que la xifra arribi al 60 % si no reben ajudes urgents. Per això, segons explica Javi Torres, coordinador de la plataforma d’imatge personal Creer en nosotros, demanen la revisió del Pla de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial, aprovat el 12 de març pel Consell de Ministres, i que no els té en compte, per tal que també puguin acollir-s’hi.

La que havia de ser la major mobilització de la història del sector, ha estat simultània a un centenar de ciutats i a Barcelona, ha aglutinat a una cinquantena de persones entre les 10 i les 11 h del matí.