mobilitat Andorra i Catalunya per Setmana Santa

Les restriccions de mobilitat a Catalunya, amb el confinament perimetral del territori, continuen vigents. De fet, tal com va aprovar el Consell Interterritorial de Salut fa poques setmanes, no es podrà viatjar a cap altra comunitat autònoma durant la Setmana Santa 2021 (del 26 de març al 9 d’abril). Ara bé, es pot anar a Andorra des de Catalunya?

Fins ara, no es permetia anar a Andorra per oci o fer turisme, pel confinament perimetral a Catalunya. Però un acord recent al qual han arribat el Govern espanyol i el Govern andorrà enmig de la Setmana Santa ha canviat aquesta situació. El govern del principat ha anunciat que els residents de l’estat espanyol poden accedir a Andorra lliurement i viceversa.

Cal tenir en compte que, un cop a la destinació final, cal complir les restriccions vigents en aquell territori.

Com puc viatjar a Andorra?

Els residents a l’estat espanyol poden accedir lliurement al principat. A més, els que hi vagin des de fora de Catalunya, l’única comunitat autònoma adjacent amb Andorra, poden creuar altres comunitats per arribar-hi, tot i el confinament perimetral.

Per això, es recomana dur el certificat d’autoresponsabilitat que marqui l’opció de “circulació en trànsit o transport de mercaderies”. També es recomana dur documentació complementària, com una reserva hotelera o una direcció de destinació.

Els andorrans poden visitar Espanya?

Els residents a Andorra també podran creuar la frontera i visitar Espanya. De la mateixa manera, tot i el confinament perimetral de les comunitats autònomes, poden creuar els territoris que calgui per arribar a la seva destinació. Un cop allà, hauran de respectar les restriccions que s’apliquin en aquella comunitat i ja no podran fer desplaçaments itinerants a altres comunitats.