mani treballadors bus

Els treballadors de TMB que han secundat la vaga d’autobusos a Barcelona per la Mercè 2022 han sortit en una manifestació per reclamar la recuperació de poder adquisitiu. En aquesta jornada d’aturada de 24 hores, la mobilització ha sortit des de les Cotxeres de Sants, on la plantilla ha fet l’assemblea, i ha anat fins a la plaça d’Espanya amb missatges com “Laia Bonet, dimissió!”.

La marxa ha obligat a tallar el trànsit en alguns punts del recorregut. La protesta s’ha produït després que la majoria dels treballadors hagin ratificat la vaga d’autobusos sencera: tant la de 24 hores d’aquest dijous com les aturades parcials a partir del 23 al 30 de setembre.

Es manté la vaga d’autobusos a Barcelona per les Festes de la Mercè 2022
Els treballadors faran una aturada de 24 hores prevista pel 22 de setembre i aturades parcials entre el 23 i el 30 d’aquest mes

Aglomeracions al metro de Barcelona

La vaga d’autobusos ha estat la causant d’un increment de passatgers en altres transports com el metro. En el suburbà, l’augment del passatge per l’aturada de part de la plantilla de TMB i també per les obres a Rodalies han provocat aglomeracions en estacions com la de Sant Andreu (L1).

Durant aquest 22 de setembre, els serveis mínims són del 40 % en hora punta i del 20 % la resta del dia.