Els veïns del Parc de Diagonal Mar denuncien que no s’hi fa el manteniment necessari i que s’està degradant a marxes forçades. En són exemples “la desena de llistons trencats del pont que creua el llac o les baranes caigudes de fa mesos”, assenyala la portaveu del Moviment Diagonal Mar, Mari Carmen Garcia. Exigeixen per aquest motiu a l’Ajuntament de Barcelona una rehabilitació integral. El més urgent, diuen, és reparar els desperfectes que consideren perillosos per als qui hi passegen. A més, denuncien que, des que es va inaugurar ara fa 20 anys, el manteniment ha estat mínim tot i la seva biodiversitat.

Els veïns asseguren que hi ha baranes que fa mesos que mesos que estan caigudes

El pont de fusta, amb llistons trencats

Un dels punts negres del parc és el pont de fusta que creua el llac. Hi ha una desena de llistons en mal estat: foradats o fora de lloc que fan que passejar-hi sigui perillós. Des de Parcs i Jardins reconeixen la situació i asseguren que treballen per substituir les plaques malmeses. Ara per ara, però, el que han fet és marcar amb pintura fluorescent les zones a restituir.

Els veïns reconeixen que creuar el pont pot ser perillós pels desnivells
Denuncien que les tasques de neteja del llac del Parc de Diagonal Mar redueixen la població d’aus
Ricardo Ramos observa els ocells del parc des de fa anys i assegura que les aus aquàtiques en marxen perquè els deixen massa dies sense aliment

El paviment, malmès i vandalitzat

Un altre dels aspectes a millorar és, segons els veïns, el paviment, que es troba molt deteriorat, així com les portes de ferro, que estan rovellades. Garcia explica que es tracta de “portes molt pesades que no és segur que tinguin la base tan deteriorada”.

Paviment en mal estat al Parc de Diagonal Mar

L’Ajuntament té previst fer-hi millores

Des de Parcs i Jardins expliquen que, en aquests moments, hi ha diverses actuacions de manteniment previstes per al parc tot i que —reconeixen— la protecció que té “fa que les feines de manteniment siguin diferents a les tradicionals”.

El Parc de Diagonal Mar es va inaugurar el 2002 i va ser projectat per l’arquitecte Enric Miralles. L’any 2021 va ser qualificat com a refugi de biodiversitat amb l’objectiu de preservar i afavorir la flora i la fauna que s’hi troben.