(ACN) L’Ajuntament de Barcelona habilitarà tres punts lila en alguns dels espais més concorreguts de les Festes de la Mercè 2022: l’avinguda de la Reina Maria Cristina, a la platja del Bogatell i al carrer de Martí i Franquès, a la Zona Universitària. Cada un d’aquests punts proporcionarà informació i assessorament en matèria de violències masclistes i LGTBI-fòbiques, i promourà la sensibilització, detecció i atenció de possibles situacions abusives i de violència masclista o sexual.

El punt lila de Maria Cristina funcionarà les nits de divendres, dissabte i diumenge, mentre que el de la platja del Bogatell ho farà divendres i dissabte, i el del carrer de Martí i Franquès, la nit de diumenge. L’horari de tots serà de 22.30 a 4 h.

El dispositiu consisteix en un punt fix situat als voltants del concert, un espai proper amb una zona específica per acollir de forma reservada i diverses parelles itinerants que es desplaçaran entre el públic durant l’esdeveniment i que portaran armilles amb el lema “No és no”. Enguany hi haurà 20 professionals treballant en la gestió d’aquests punts.

En cas que es tingui constància d’alguna agressió, s’activarà el protocol establert. Aquest fet està coordinat amb la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, serveis sanitaris i serveis municipals d’atenció, així com amb la resta del personal municipal implicat en l’organització dels esdeveniments. A més, s’ha fet formació als responsables de seguretat d’aquests concerts.

Hi haurà itineraris segurs a les zones de festa i al transport públic

Com ja es va fer per Sant Joan, la Guàrdia Urbana establirà itineraris segurs que facilitin una sortida ordenada i segura de les zones de les festes i cap al transport públic. Aquestes rutes se sumaran als itineraris permanents que ja té establerts la Guàrdia Urbana en diferents zones d’oci nocturns fins a les parades de transport públic més properes com són la façana marítima, el Poblenou, el Paral·lel i Gràcia / Sarrià – Sant Gervasi.