Els treballadors d’autobusos de TMB han ratificat per majoria seguir amb les aturades convocades fins al 30 de setembre, que seran parcials, en hores punta i duraran dues hores per torn. L’assemblea s’ha fet a les Cotxeres de Sants i la majoria dels assistents han rebutjat —a mà alçada— la darrera proposta de l’empresa per mirar d’evitar les protestes.

A més, els treballadors han aprovat abordar el conflicte amb un “caràcter indefinit” i, per això, han donat suport a la convocatòria de més mobilitzacions. Es tractaria d’una vaga a partir de l’octubre del 2022 (amb la data encara per concretar) i que serien parcials i indefinides. En concret, els treballadors s’aturarien dues hores per torn, de dilluns a divendres, fins a aconseguir el que es proposen: “No perdre poder adquisitiu”.

Manifestació a Barcelona per la vaga d’autobusos

La plantilla reclama una actualització dels salaris que no suposi una pèrdua de poder adquisitiu. Rebutgen la proposta de l’increment del 2 % del sou que els ha plantejat TMB. De la seva banda, l’empresa al·lega que la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat no permet que els increments salarials de les empreses públiques superin el 2 %, i assegura que si es modifiqués aquest límit, TMB “l’aplicaria automàticament”.

Tan bon punt la plantilla han votat les aturades a l’assemblea, han sortit al carrer en una manifestació fins a la plaça d’Espanya.