La protesta convocada aquest dimecres al vespre contra el desallotjament de la Casa Buenos Aires ha viscut moments de tensió entre manifestants i Mossos d’Esquadra. Després que un grup de persones hagi fet una barricada amb contenidors, els agents de la policia han carregat contra algunes de les més de 300 persones que hi estaven concentrades. Durant els incidents, una cinquantena de manifestants han aconseguit reocupar l’edifici modernista, però minuts més tard la policia els ha fet fora.

Les persones que han participat en la concentració han arribat des de tres columnes diferents: una, des del carrer de Queralt; la segona, des d’Alcalde Miralles, i la tercera des de la Drecera de Vallvidrera. Amb motiu de la protesta, l’edifici fins ara ocupat ha estat custodiat pels Mossos d’Esquadra per evitar una possible reocupació.

Els manifestants han recriminat als agents de la policia que no portessin visible el número d’identificació al casc i a la part davantera de l’armilla. Fonts dels Mossos d’Esquadra apunten que això serà efectiu d’aquí a uns dies.

Reocupen l’edifici i els Mossos els fan fora

Malgrat la custòdia policial, i durant els moments de tensió amb els agents de la policia, un grup de persones s’ha separat del gruix de la protesta i ha aconseguit entrar dins de la Casa Buenos Airesprotesta casa buenos aires

Minuts més tard, els agents dels Mossos d’Esquadra han començat a fer fora les persones que eren dins de l’edifici modernista fins deixar-lo buit de gent. La resta de concentrats han abandonat la zona i han fet algunes barricades a tocar de la plaça de Vallvidrera.

Culpes a Interior i Colau pel desallotjament

Els ocupants culpen el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, pel dispositiu policial desplegat tant en el desallotjament del matí com en la protesta del vespre. Ara bé, també en responsabilitzen el govern municipal. “Ada Colau i l’Ajuntament han arribat tard i malament. En 18 mesos no han pogut ni esmenar els seus propis errors”,

L’edifici havia estat ocupat des del 2019 per un grup de persones que li havien donat un ús social per contraposar aquest model als plans de la propietat —un fons d’inversió— que volia reconvertir l’edifici —un dels símbols modernistes de Vallvidrera— en un hotel de luxe.

Comparteix a: