Cotxes a l'autopista AP-7 Baix Penedès sentit Barcelona

L’actualització d’aquesta informació sobre el confinament perimetral i de cap de setmana als municipis la trobaràs aquí:

El govern de la Generalitat de Catalunya està estudiant el confinament perimetral com una de les mesures per aplicar aquesta mateixa setmana per frenar els contagis. Ja fa dies que l’executiu assegura que ara per ara tot està sobre la taula i que, per tant, no s’ha descartat cap mesura, si bé insisteix que el confinament domiciliari és una restricció dràstica i que per poder-lo aplicar necessitaria l’autorització del Govern espanyol i del TSJC.

El confinament perimetral de Catalunya serà una de les mesures que es poden plantejar durant la reunió del Procicat d’aquest dijous, en què es debatran i s’aprovaran les noves restriccions per contenir el virus, així com ajudes i acompanyament per als sectors que es veuran afectats. Les mesures es van decidir aquest dimecres en una reunió maratoniana al Palau de la Generalitat amb la participació dels experts dels diferents departaments, especialment de Salut i de Protecció Civil, per analitzar la situació des de la vessant sanitària, econòmica i social. La trobada va durar gairebé quatre hores.

Cinc comunitats tanquen els perímetres

El president de Castella – la Manxa, Emiliano García Page, i el de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, han acordat aquest dimecres tancar els perímetres de les dues Castelles. Serà un tancament coordinat, tal com han consensuat en una cimera a Àvila. La mesura entra en vigor divendres i s’estendrà com a mínim fins al 9 de novembre, termini durant el qual no es podrà entrar ni sortir d’aquests territoris. En canvi, la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha demanat per carta a l’executiu espanyol poder tancar la comunitat per dies, de cara únicament al cap de setmana de Tots Sants.

També el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, ha anunciat el tancament perimetral de la comunitat fins al 9 de novembre,  i el president de Múrcia, Fernando López, també ha decidit el tancament perimetral de la regió i el dels seus municipis.

El nou estat d’alarma decretat pel Govern espanyol permet a les comunitats autònomes prohibir les entrades i sortides del seu territori. Això vol dir, doncs, que la Generalitat pot tancar Catalunya. A més, l’executiu central dona via lliure als governs autonòmics per imposar confinaments per zones (per municipis o per regions sanitàries, per exemple) si ho consideren imprescindible durant aquesta segona onada del coronavirus.