expropiacio casa buenos aires

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat l’actuació dels Mossos d’Esquadra en el desallotjament de la Casa Buenos Aires. Colau, que creu que “el desallotjament no s’hauria d’haver produït”, ha retret al govern de la Generalitat haver “enviat un dispositiu policial desproporcionat”. Els antiavalots han carregat contra els manifestants que donaven suport als ocupants de la Buenos Aires.

Més enllà de criticar l’actuació policial, l’alcaldessa també ha reiterat la “voluntat de salvar el patrimoni arquitectònic i el projecte veïnal”, a través de l’expropiació de la finca. L’Ajuntament ja hi va donar el primer vistiplau, però encara ha de passar pel plenari. Si s’aprova, el consistori convertirà la Casa Buenos Aires en una residència per a gent gran i construirà habitatge públic al voltant.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que el ple podria votar l’expropiació aquest novembre i que el projecte es faria realitat, almenys, d’aquí a tres anys. Sanz també ha reblat que l’actuació dels Mossos d’Esquadra d’aquest dimecres ha estat “desmesurada i inacceptable”.