delegació del govern a catalunya amb policia

La Delegació del Govern espanyol a Catalunya s’ha blindat aquest dijous a la tarda per una convocatòria feta per les xarxes socials a la cantonada dels carrers de Mallorca i de Roger de Llúria. Una trentena de persones s’han aplegat en aquest punt per mostrar el seu rebuig a la presència del president del govern espanyol Pedro Sánchez. Un dispositiu policial conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional ha encapsulat el grup i ha desallotjat la concentració sense que s’hagi produït cap incident ni s’hagi tallat en cap moment la circulació dels dos carrers.

La protesta s’ha convocat per les sis de la tarda, per fer-la coincidir amb les reunions que Sánchez ha mantingut dins la Delegació del Govern espanyol amb agents econòmics i socials, de manera semblant a la que es va convocar per la visita del cap de l’executiu espanyol als policies nacionals ferits durant les protestes postsentència de la tardor.

Al matí, Pedro Sánchez s’ha reunit amb el president de la Generalitat, Quim Torra a la plaça de Sant Jaume, i aquest divendres ho farà a l’Ajuntament amb l’alcaldessa Ada Colau. El fort dispositiu policial a la Delegació del Govern espanyol ha estat similar al que al matí ha blindat la plaça de Sant Jaume. En l’anterior reunió entre Torra i Sánchez a Barcelona també es va blindar el Palau de Pedralbes.