Els Mossos d’Esquadra han desplegat un ampli dispositiu de seguretat i han desplegat desenes de tanques a la plaça de Sant Jaume, i no es permet l’accés als vianants des d’aquest dijous a les 11 h. El motiu és la trobada que han de mantenir el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez amb el president de la Generalitat, Quim Torra, que s’ha iniciat a les 12 h.

El carrer de Jaume I està tallat i ni els vehicles ni els vianants poden accedir a la plaça. Tampoc no es pot passar pel carrer de Ferran. Els Mossos d’Esquadra diuen que es tracta d’un cas excepcional.

Un grup minoritari de persones han anat a la plaça de Sant Jaume, cridats per Pícnic per la República per protestar per la presència de Pedro Sánchez. Els manifestants no han pogut arribar a la plaça i s’han queixat que la policia catalana els ha anat arraconant perquè no fossin visibles.

Torra ja va anunciar que plantejarà a Sánchez el dret a l’autodeterminació i l’amnistia per als presos independentistes. Des de Moncloa han insistit que l’objectiu de la trobada és demostrar a la ciutadania catalana l’aposta decidida pel diàleg per part de l’executiu espanyol. Alhora, des del Govern espanyol han dit que es parlarà sobre el finançament autonòmic, la millora de la cooperació, la política social i el suport als serveis públics, l’impuls a les infraestructures i el suport davant les catàstrofes naturals com el pas del Gloria per Catalunya.