Aquest dijous s’ha celebrat la quarta sessió pública del judici pel crim de la Guàrdia Urbana. A la primera part de la jornada ha declarat com a testimoni una interna de la presó de Wad-Ras amb qui l’acusada del crim compartia estones dins la cel·la. Malgrat que la testimoni ha al·legat en diverses ocasions que no recordava gairebé res, ha explicat que la processada va explicar-li que la nit del crim li va donar a la víctima “una medicació amb aigua perquè es calmés” ja que, segons ha dit, havien discutit “molt fort”.

D’aquesta manera, la interna avala la tesi del possible enverinament de la víctima per deixar-lo indefens que van apuntar, durant la investigació, les filles de l’acusada a través d’una testimoni de referència. La testimoni, que s’ha mostrat nerviosa i dubitativa en molts moments, també ha explicat que quan van saber, a través dels mitjans de comunicació, sobre la possible existència d’una bala com a arma del crim, l’acusada la va dir que “la víctima no tenia cap bala”.

Segons la testimoni, a la presó de Wad-Ras, l’acusada sempre va incriminar l’altre acusat en el crim. Li va explicar que ell havia mort la víctima després d’una forta discussió i va cremar el seu cadàver dins el maleter del seu cotxe llançant gasolina al vehicle en el Pantà de Foix.

Va tapar les orelles a les seves filles el dia del crim

La interna també ha relatat que l’acusada li va explicar que, durant la nit del crim, va pujar en el pis superior de l’immoble on hi havia les seves filles per “tapar-los les orelles”. En un altre punt de la intervenció, la presa també ha explicat que quan parlava amb l’acusada de la mort de la seva parella estava “normal”. “En alguna ocasió va plorar?”, li ha preguntat l’advocat de l’acusació particular. “No, per la víctima, no”, ha dit.

“Màgia negra” contra l’exmarit

Al llarg de la declaració, la interna també ha explicat que l’acusada va demanar-li si coneixia algun sicari per matar el seu exmarit. “Es va comentar una vegada de fer màgia negra”, ha dit la interna. Davant d’aquesta petició, una altra interna -que també havia de comparèixer però no se l’ha poguda localitzar- i la presa que ha testificat van decidir explicar-ho. De fet, les dues van declarar com a testimonis durant la investigació a Vilanova i la Geltrú. Sobre aquest cas, es va obrir una investigació al Vendrell, però es va arxivar.