El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, és de visita a Barcelona. El primer que ha fet és traslladar-se a la via Laietana a la Prefectura de la Policia Nacional, acompanyat del ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska i de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera.

Després d’aquesta trobada s’ha dirigit a l’Hospital Sagrat Cor per veure com evolucionen els policies ferits.

El president del Govern Espanyol també s’ha dirigit a l’Hospital de Sant Pau on hi ha un dels policies greument ferit. Poc després de les 13 h fonts de Moncloa han assegurat que Pedro Sánchez havia finalitzat la seva visita a la ciutat.

D’aquesta manera Sánchez ha desatès la petició del president Quim Torra que li ha demanat una reunió d’urgència aquest mateix dilluns aprofitant la seva estada a Barcelona.

Els motius del viatge, segons ha explicat en un tuit al seu compte personal, és “conèixer l’evolució dels agents ferits en els disturbis”. En el missatge també fa referència a les trucades de Quim Torra per demanar una reunió. Sánchez diu que li ha escrit una carta en què li reclama que “condemni la violència i empari les forces de seguretat”.

El missatge de Sánchez reitera el que va dir aquest diumenge el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska. En una compareixença va demanar una condemna del president de la Generalitat, Quim Torra, a la violència “sense matisos, adjectius ni equidistàncies” després del nou intent de contacte del govern català.