El president del govern català, Quim Torra, i el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, s’han reunit aquest dijous al Palau de la Generalitat. La trobada ha començat puntual a les 12 h després d’una encaixada de mans entre els dos presidents en una plaça de Sant Jaume completament blindada per un gran dispositiu policial. La negociació s’ha allargat dues hores i ha servit per acordar la creació d’una mesa de diàleg entre els dos executius per desencallar el conflicte català.

Torra obsequia a Sánchez amb dos llibres

Com ve sent tradició, Torra ha regalat un parell de llibres a Sánchez. L’ha obsequiat amb el llibre ‘Inventing Human Rights, de Lynn Hunt, que parla de l’aparició i el desenvolupament dels drets humans i amb un exemplar de ‘Llibertat i sentit’, de Lluís Solà, que continua el diàleg existent sobre les qüestions principals que afecten la condició humana, com el sentit i valor de la llibertat, de la justícia, de l’amor, de l’art o la poesia.

Una reunió esperada

El president Quim Torra ja va demanar fa uns mesos reunir-se amb Pedro Sánchez. La trobada d’aquest dijous ha generat una forta reacció dels partits de l’oposició a escala estatal.  El líder del PP, Pablo Casado, ha demanat “formalment” a Sánchez que cancel·li la reunió amb Torra, perquè insisteix que Torra ha estat inhabilitat i “ja no pot exercir la presidència de la Generalitat”.

L’última reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra va tenir lloc al palau de Pedralbes el 20 de desembre del 2018.

Sánchez i Colau

El president Pedro Sánchez allargarà la seva agenda a Catalunya i té previst reunir-se amb l’alcaldessa Ada Colau aquest divendres a les 9.30 h a l’Ajuntament de Barcelona. El mateix 7 de febrer també tindrà una trobada a les 11 h amb el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i a les 12.30 h anirà a la Diputació de Barcelona per reunir-se amb la presidenta d’aquesta institució, l’alcaldessa Núria Marín.