Les famílies que porten les criatures a l’Escola Bressol Aurora, al Raval, han d’esquivar diàriament bosses de brossa, trastos vells i ampolles de plàstic, entre d’altres, per poder entrar i sortir del centre. Fa poc més d’un any que l’escola va obrir al costat d’un punt pneumàtic de residus que el veïnat aprofita per llençar tota mena d’objectes. Eva Rodergas, membre de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA), assegura que per més que l’Ajuntament intensifiqui la neteja de la zona, no solucionarà el problema. Rodergas es mostra convençuda que l’origen de tot plegat és la manca de civisme de les persones que viuen al barri i afegeix que “potser falla la comunicació en un barri multicultural“. Aquesta mare d’una nena de dos anys creu que s’hauria d’explicar molt bé on es recicla o quin dia s’han de baixar els trastos vells i “fins i tot posar multes als comerços que no ho respectin”.

Plaga de ratolins a l’escola

Quan van tornar de les vacances de Setmana Santa, tant el personal com les famílies de l’escola es van trobar amb excrements de ratolins a l’interior del centre. “Vam tenir una plaga de rosegadors i vam haver de tancar la cuina i contractar el servei d’una empresa durant una setmana”. Rodergas, al costat de les altres famílies de l’AFA, assegura tenir por que “això es converteixi en un problema de salut pública“. Per tot plegat, sol·liciten a l’Ajuntament el tancament d’aquest punt de recollida imminent, “perquè les criatures tenen de zero a tres anys i no podem esperar”. “Ja ha quedat demostrat que una escola bressol al costat d’una recollida pneumàtica és incompatible”, finalitza Eva Rodergas. Asseguren que si no els fan cas emprendran accions reivindicatives.

L’Ajuntament estudiarà si trasllada el punt

L’Ajuntament creu que el problema ve del mal ús del punt de recollida pneumàtica. Per això, assegura que en els últims mesos ha intensificat el servei de neteja i les accions de comunicació amb els veïns d’aquesta zona. Des del consistori també afirmen que estan estudiant el cas per decidir si traslladen el punt.