La darrera assemblea del col·lectiu feminista celebrada aquest dimecres ha fet marxa enrere a la decisió de plantejar dos dies de vaga general els dies 8 i 9 de març amb motiu del dia de la dona treballadora. D’aquesta manera es convocarà vaga el 8 de març del 2020, que aquest any coincideix en diumenge. Segons Dolo Pulido, membre de Novembre Feminista, la decisió de les assemblees d’altres províncies catalanes com Girona i Tarragona de no convocar les 48 hores de vaga ha motivat, en part, la decisió. També hi ha contribuït el fet que la comissió laboral dedicada a gestionar aquests dos dies estava formada per 15 dones, una xifra insuficient per poder dur a terme la seva organització en condicions.

Sindicats convocants

La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) es mostra favorable a la convocatòria d’aquesta vaga, tot i que ho ha de consultar entre els seus sindicats integrants. Segons Laia Rispau Osanz, coordinadora de la Secretaria de la Dona d’aquesta formació, no serà fins al 18 de febrer quan es pronunciïn definitivament sobre aquesta qüestió. De la seva banda, des de la CGT, es decidirà en el seu proper congrés del 22 febrer si convoquen la vaga.

Manifestació el 8-M

Un aspecte de la vaga feminista que s’ha mantingut invariable és la mobilització del diumenge 8 de març. Es farà a les 17 h, tot i que el recorregut encara està per determinar. També hi ha previstos diferents actes previs al 8-M, com una performance del dia de sant Valentí, el 14 de febrer.