L’aprovació del pla especial que ha de permetre a l’Arquebisbat aixecar una residència per a persones grans al carrer del Remei ha distanciat ―encara més― les posicions entre l’equip de govern i els veïns. El projecte, que regula la volumetria del nou edifici, es va aprovar en l’últim plenari municipal amb els vots favorables de l’equip de govern i Barcelona pel Canvi i les abstencions de la resta de grups municipals: PP, Ciutadans, PSC i Junts per Catalunya.

Els veïns volen més protecció del patrimoni

Des de fa anys els veïns de la zona estan intentant aturar el pla, ja que consideren que no és prou respectuós amb el patrimoni de la finca, ni amb els jardins que l’envolten. Adela Agelet és una de les integrants de la Plataforma Salvem el Patrimoni de les Corts i assegura que “el projecte de residència representa una agressió a un patrimoni històric centenari, com no hi ha a les Corts”. Marta Ollich assegura ―a més― “que els veïns han tingut accés a documentació que podria indicar que els jardins estan protegits i que la faran valdre per continuar lluitant contra el projecte”.

En el seu favor, els veïns al·leguen també que l’aprovació del pla especial es va fer amb les abstencions de quatre dels grups municipals i es queixen que durant el procés no han pogut reunir-se amb l’Arquebisbat per trobar un projecte de consens.

El govern municipal veu bé el projecte

La posició del govern municipal és totalment oposada a la dels veïns. Tant el regidor de les Corts, Xavier Marcé, com la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Turisme, Infraestructues i Mobilitat, Janet Sanz, reivindiquen que l’Arquebisbat hagi accedit a modificar el projecte inicial per reduir l’impacte amb l’entorn. Marcé assenyala que “el projecte ha reduït la seva volumetria de manera que actualment consta de quatre plantes i s’adequa millor a les alçàries dels entorns”. Per la seva banda, Sanz va reconèixer durant el plenari municipal que l’Arquebisbat va acceptar també canviar els usos del nou edifici que va passar “de ser una residència per a professors a una per a persones grans”.