Manifestació via Laietana

La convocatòria dels CDR ha concentrat unes 10.000 persones a la via Laietana, segons la Guàrdia Urbana. A través de les xarxes, s’ha convocat una protesta davant la Prefectura de la Policia Nacional de la via Laietana, en la qual s’ha especificat que el que es volia fer era “tornar totes les pilotes que ens van disparar”. La quantitat de manifestants ha provocat que en algun moment les furgonetes de la Policia Nacional hagin quedat totalment rodejades, tot i l’ambient pacífic i festiu, en un primer moment, dels concentrats.

A partir de les 21 h, s’han produït les primeres càrregues després del llançament d’objectes que han provocat el desallotjament de la via Laietana. Els manifestants s’han concentrat, en un primer moment, a plaça d’Urquinaona i, finalment, la tensió s’ha traslladat a la plaça de Catalunya.

Una cinquantena de ferits en la manifestació

Segons ha pogut saber betevé, Sanitaris per la República ha fet les primeres atencions mèdiques a peu de carrer a 56 persones que han resultat ferides en la manifestació. El SEM n’ha atès 15, sis dels quals han estat traslladats a un centre hospitalari.

Pilotes reivindicatives

Molta gent ha respost a la demanda que els CDR han fet a través de les xarxes socials. Algunes persones han arribat a la via Laietana amb diferents tipus de pilotes de joguina, de platja, de goma i també de ping-pong amb missatges variats: “Democràcia”, “Llibertat presos polítics” o “Fora les forces d’ocupació”. Els manifestants les han llançat contra els agents de la Policia Nacional a la Prefectura i, a la vegada, han cridat als policies “Hijos de Franco” i “Puta Espanya”. Alguns dels joves també han intentat obrir les portes de les furgonetes policials.

Recordem que durant els incidents dels darrers dies quatre persones han perdut la visió d’un ull per l’impacte de projectils.

Minuts abans de la concentració alguns agents policials han fet escorcolls a alguns manifestants i els han revisat les motxilles.

Tot i que aquest dissabte la via Laietana ha estat un dels punts de la ciutat on s’han produït aldarulls durant les protestes contra la sentència del procés, l’última concentració davant de la Prefectura de la Policia Nacional va acabar sense incidents gràcies, en part, al cordó que va impulsar el col·lectiu En Peu de Pau per separar els manifestants de la línia policial.

La protesta ha coincidit amb la manifestació unitària que també havien convocat per a aquest dissabte, 26 d’octubre, l’ANC i Òmnium al carrer de la Marina com a rebuig a la sentència del procés, mobilització que ha aplegat 350.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.