El districte de les Corts ha posat en marxa un dispositiu especial de cura de l’espai públic que vol millorar la convivència als entorns del carrer de Numància, la plaça de Can Rosés i els carrers del nucli antic del barri. En aquesta zona hi ha ubicat des de l’inici de la pandèmia el primer alberg de Catalunya que acull persones sense llar amb problemes associats a les drogodependències.

L’objectiu de la mesura és millorar la cura de l’espai públic a la zona antiga del barri, amb més vigilància, sobretot als entorns de les escoles properes. De fet, des de l’estiu alguns veïns havien mostrat preocupació per l’increment de les accions incíviques al carrer i per la proximitat de l’equipament als centres escolars.

El dispositiu especial de cura de l’espai públic s’ha posat en marxa aquesta setmana amb la intervenció conjunta de la Guàrdia Urbana, Serveis Socials i Serveis a les Persones del districte de les Corts i estarà actiu, de moment, dues setmanes.

Equipament pioner a Catalunya, pendent d’ubicació definitiva

L’alberg destinat a acollir persones sense llar amb problemes de salut associats a les drogodependències està ubicat en una de les instal·lacions que la Fundació Pere Tarrés té al carrer de Numància. L’equipament es va posar en marxa en plena pandèmia per acollir un col·lectiu vulnerable que tenia necessitat urgent d’allotjament. Està supervisat per l‘Agència de Salut Pública de Barcelona i té una capacitat per a 70 persones. Segons l’Ajuntament, “tot i que només funciona des de fa un any i mig podem afirmar ja que està tenint molts bons resultats de salut“.

La previsió del consistori és que aquest tipus d’equipament es perllongui més enllà de la pandèmia. Quan es va posar en marxa, l’Ajuntament ja va dir que la ubicació era provisional i ara està treballant a trobar-ne una de definitiva