(ACN) El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha demanat “no abaixar la guàrdia”, perquè la pandèmia no ha acabat i ha assegurat que les setmanes següents seran clau. En una compareixença al Parlament, Argimon ha alertat que la tardor i l’hivern són els mesos dels coronavirus i per això ha reclamat ser conscients que encarà s’està en pandèmia. “De covid, en seguirem tenint”, ha manifestat, i ha garantit que des del govern es continuarà promovent la vacunació de proximitat. El conseller també demanat al Govern espanyol mantenir els fons de la covid perquè, malgrat que la incidència pugui ser més baixa, hi ha també una “onada oculta”, la de les seqüeles, que caldrà afrontar “de manera decidida”.

Argimon ha explicat que la incidència actualment és baixa i que l’afluència als centres d’atenció primària és “assumible i gestionable”, amb uns 350 casos al dia. També als hospitals i les UCI.

Com s’ha gestionat la cinquena onada?

El conseller ho ha dit durant una intervenció al Parlament per valorar la gestió de la cinquena onada, quan, entre altres mesures, es va tornar a tancar l’oci nocturn. A les portes de la reobertura també en espais anteriors, ha afirmat que quan es parla d’un sector no se’l vol responsabilitzar de la situació sinó que s’ha de tenir present que hi ha activitats que, pel fet d’afavorir la socialització i dificultar el compliment de mesures, poden generar situacions “de més risc”.