Els treballadors del Banc Sabadell fan la primera de dues jornades de vaga aquest dimecres. La plantilla ha convocat una manifestació a Barcelona davant la seu central de l’entitat i centenars de persones han tallat el trànsit a l’avinguda Diagonal durant un parell d’hores. La protesta s’enmmarca en el marc de la negociació de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que planteja la direcció i que, de moment, afecta 1.730 persones arreu de l’estat.

Seguiment de més del 50 %, segons els sindicats

La protesta ha aplegat a Barcelona treballadors d’arreu del territori català i ha tingut lloc al punt on creuen l’avinguda Diagonal amb el carrer de Balmes, just davant la seu operativa del banc. La Guàrdia Urbana s’ha desplegat per desviar el trànsit mentre ha durat la mobilització.

Segons els sindicats, el seguiment ha estat de més del 50 % a Catalunya. Aquesta és la primera vaga general en la història del banc.

Guàrdia Urbana vigila trànsit a una manifestació

Consideren inacceptables les condicions de l’ERO 

Els sindicats indiquen que l’empresa els ha fet arribar un document que suposa una modificació substancial de les condicions de treball que consideren inacceptables. Per això, no descarten un calendari molt més ampli de mobilitzacions. De moment, hi ha dos dies d’aturades convocades.

Manca de voluntat d’acord

Fins ara, la mesa negociadora de l’ERO ha celebrat cinc sessions, d’un calendari de nou que ha d’acabar el 15 d’octubre. En un comunicat conjunt, els cinc sindicats manifesten la voluntat d’arribar a un acord i lamenten no percebre “la mateixa intenció” de l’empresa.

En aquest sentit, opinen que els passos que ha fet fins ara la direcció són insuficients i per això li recomanen “apostar per mesures justes que convencin la plantilla basades en el principi de voluntarietat”.