El govern presentarà aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la petició per a la reobertura de l’oci nocturn amb l’obligació de presentar el certificat covid per accedir als establiments. L’executiu espera que la magistratura doni una resposta positiva dijous al migdia. En cas que fos així, el govern publicaria la mesura al DOGC i entraria en vigor la matinada de dijous a divendres.

La secretària general de Salut, Meritxell Masó, ha explicat aquest dimarts que han de demanar permís al TSJC perquè la mesura afecta drets fonamentals com la igualtat o la mobilitat, tenint en compte l’obligació de presentar el certificat covid per entrar als locals.

Meritxell Masó ha explicat que ja tenen a punt la pàgina web des d’on els responsables dels locals podran validar el certificat covid que presentin els seus clients. L’adreça de la pàgina és verificacovid.gencat.cat, però Masó ha especificat que no estarà plenament operativa fins que ho autoritzi el TSJC.

El govern s’ha mostrat convençut que el TSJC autoritzarà la mesura de reobertura. Però en cas que no fos així Masó ha assenyalat que estudiaran la interlocutòria i prendran una decisió el mateix dijous.