El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que el departament preveu obrir una nova convocatòria de 860 places de Mossos d’Esquadra el 2022. Ho ha dit durant la sessió de control al Parlament de Catalunya: “És així com s’ajuda i s’està al costat dels Mossos d’Esquadra”, ha dit. També ha anunciat que abans de l’estiu s’implantaran els nous uniformes del cos, més moderns i preparats per a les necessitats dels agents, i ha agraït la “feina extraordinària” que fan cada dia.

Els sindicats asseguren que els cossos policials viuen una “situació de crisi”

Aquestes paraules arriben l’endemà que els sindicats policials hagin signat un manifest en què denuncien “la instrumentalització constant” dels cossos de seguretat. Després dels últims episodis viscuts en les macrobotellades tant de la Mercè com de fora de Barcelona, amb agressions a agents dels Mossos i de policies locals, els sindicats reclamen una reunió d’urgència amb el conseller d’Interior i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per abordar la “situació de crisi” que diuen que estan vivint.

Per tot plegat, han convocat una manifestació el proper dissabte, 23 d’octubre, a les 18.30 h, que començarà davant del Parlament de Catalunya i arribarà a la plaça de Sant Jaume.