Aquest dilluns, 10 de setembre, l’Audiència de Barcelona jutjarà tres suposats narcotraficants que venien drogues al carrer de la Riereta, 5. Es tracta d’un primer narcopís més problemàtic del Raval que arriba a judici. Seuran al banc dels acusats tres persones, dos homes i una dona, per un suposat delicte contra la salut pública i tinença il·lícita d’armes, ja que en l’escorcoll els van comissar dues pistoles. La fiscalia els demana entre cinc i sis anys de presó i una multa de 4.000 euros per a cadascun dels tres acusats, dos dels quals estan en presó preventiva per a aquests fets. De fet, un d’ells ja havia complert una condemna per traficar amb droga.

L’octubre de l’any passat els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van clausurar aquest punt de venda i també un pis del carrer Nou de la Rambla, 29, on els encausats també venien droga. Segons l’escrit de la fiscalia, es dedicaven a vendre “tot tipus de substàncies, com cocaïna, heroïna, MDMA i marihuana a tots els compradors que visitaven el local, facilitant-los el consum a l’interior”, un “modus operandi” similar al que utilitzen la resta de narcopisos del Raval.

Segons els veïns, el narcopís del carrer de la Riereta, 5, és el més important que hi ha hagut al carrer. Diuen que hi havia un “moviment continu” de toxicòmans i que els suposats narcotraficants tenien obert dia i nit, les 24 hores. A més, expliquen que eren molts violents ja que van protagonitzar diverses baralles a ple carrer amb ganivets.