Un home que treballava per a dues empreses subministradores de gas ha estat detingut per presumptament estafar de manera continuada persones d’edat avançada, falsificar documents públics, per revelació de secrets i per entrar en habitatge aliè. El jove, de 20 anys i veí de Santa Coloma de Gramenet, també va estafar les companyies per a les quals treballava.

Segons fonts policials, la seva feina de comercial consistia a anar de porta en porta per oferir els serveis de subministrament de gas. El jove, però, enganyava els ancians i els canviava de companyia sense que en fossin conscients. Els assegurava que per millorar les condicions del contracte havien de fer un canvi de facturació de Madrid a Catalunya, fent creure a les víctimes que continuarien tenint la mateixa subministradora de gas però, en realitat, estaven contractant els serveis d’una de les empreses per a les quals treballava el jove. L’estafador cobrava entre 30 i 60 euros per cada alta que aconseguia i, segons els Mossos d’Esquadra, utilitzava estratègies poc ètiques i delictives per aconseguir la major xifra possible d’altes.

L’arrestat també va manipular signatures de clients i alterava dades de documents oficials per dur a terme el canvi de titularitat del servei. A més, en una de les ocasions va entrar al domicili d’una persona amb discapacitat psíquica i, amb l’ajuda de dos homes més, va regirar els calaixos per trobar factures i documents per aconseguir una nova alta.

Estafa a les dues companyies del gas

Com a conseqüència de la seva mala praxi, la majoria de clients que aconseguia acabaven cancel·lant el contracte perquè, a més, els oferia condicions per sobre l’oferta real. En aquest sentit, els agents consideren també com a víctimes les dues societats per a les quals treballava, ja que va danyar la seva imatge i estimen que el capital defraudat se situa entre els 25.000 i 35.000.