Durant la intervenció s’han decomissat dues armes de foc i diverses quantitats de substàncies estupefaents i s’ha constatat que els pisos estaven adaptats per al consum i la distribució de drogues. La policia manté els dispositius de seguretat a la zona.

El David, veí del carrer de la Riereta, ha explicat que els pisos es van detectar “fa ben bé un any” i, després de diverses trucades i avisos, al març van fer arribar les primeres denúncies per escrit a la policia catalana. Tot i l’operatiu policial, la posició dels veïns és de prudència. “Hem d’esperar”, ha afirmat en David, perquè “si els treuen d’aquí però no els detenen i tornen a estar lliures entraran en un altre pis i tornaran a fer el mateix”.

L’altra incertesa veïnal és si es clausuraran els pisos on aquest dilluns s’han detingut tres persones. “Si allà hi viu més gent, no els tancaran”, lamenten. Per evitar-ho, els veïns han demanat a l’Ajuntament que tapiï l’immoble.

Precisament, Mossos i Guàrdia Urbana han assenyalat que hi ha en marxa un protocol per tapiar al més ràpid possible els pisos intervinguts, de manera que la propietat se’n faci responsable o ho delegui.

Des de principis d’any, s’han fet 27 entrades en pisos del Raval i han arrestat 33 persones.

Traficants al carrer

En una entrevista al programa ‘bàsics’, els veïns del carrer d’en Roig han confirmat que arran del tancament dels narcopisos ara se senten més tranquils i, asseguren, que ja no tenen por de tornar a sortir al carrer. D’altra banda han explicat que els narcotraficants ara s’han vist en l’obligació de tornar a vendre al carrer, i això facilita l’actuació policial, que no necessita una ordre judicial per poder actuar.