Una dotzena de nens del barri de Sant Andreu tenen gastroenteritis després de remullar-se a l’aigua de la font de Santiburcio. Per aquest motiu, el consistori ha tancat de manera preventiva l’espai fins que es conegui l’origen de les infeccions. De fet, l’Agència de Salut Pública (ASPB) n’ha analitzat la qualitat de l’aigua per aclarir si és la causant de les gastroenteritis.

De la seva banda, la Cristina, la mare d’un infant amb aquesta afectació gàstrica, ha explicat a betevé que “sobta que siguin nens de diferents edats, que no es coneguin entre ells ni freqüentin els mateixos llocs. Simplement el que tenen en comú són les fonts”. Ells han estat visitants freqüents de les fonts des que es van inaugurar, ara fa gairebé tres setmanes. La Cristina afirma que el seu fill té problemes gàstrics des de dilluns i ara està esperant els resultats de les proves que el CAP Casernes ha fet als infants i que determinaran si el focus de la infecció prové de l’aigua de les fonts.

La Cristina és la mare d’una altra de les nenes afectades de gastroenteritis, que també ha visitat les fonts de Santiburcio. Assegura que es va assabentar de la notícia a través de les xarxes socials i que la salut de la seva filla ha millorat des que ha deixat d’estar en contacte amb l’aigua de Santiburcio.

L’Ajuntament endarrereix la inauguració del parc

Arran del tancament preventiu de les fonts, el consistori ha ajornat la festa d’inauguració del Parc d’Antoni Santiburcio, prevista per a dimarts, 4 de setembre. De moment, no hi ha nova data per a la festa.