La Ramona Martín ha marxat de colònies amb 102 anys, de fet, gairebé 103 perquè el 22 de setembre és el seu aniversari. Assegura que ha menjat molt, que ha participat en moltes activitats i que ha estat molt bé. A les mateixes convivències hi ha assistit el Josep Maria Martín, un home vidu que a casa se sent sol i aprofita aquestes estades per gaudir de companyia durant uns dies.

Després d’una setmana de colònies, els 22 avis que han participat al projecte Vacances Amigues han tornat a casa i fan una valoració molt positiva de l’experiència. Durant els dies que han estat de vacances, l’associació Amics de la Gent Gran, que organitza aquestes colònies des de fa 30 anys, els ha preparat tot tipus d’activitats, tallers, sortides i tertúlies.

Una iniciativa per combatre la soledat

Durant tot l’estiu es fan diversos torns amb diferents grups de persones per assegurar-los unes vacances. La responsable del projecte, Laura Pujol, afirma que els usuaris esperen aquesta activitat amb moltes ganes. “A l’estiu la gent gran també se sent molt sola, la família i els amics marxen i ells per mancança física o econòmica no poden fer vacances“, explica Pujol.

D’acord amb la filosofia de l’entitat, l’estada vol ser una altra manera d’allunyar-los de la solitud en què viu habitualment la gent gran. De fet, és el projecte de l’associació que més pressupost rep. A les colònies d’enguany els han acompanyat 14 voluntaris entre els quals hi havia un infermer i un gericultor per donar-los tota l’atenció necessària.