Una acció del col·lectiu Un dels Nostres ha omplert de llaços de colors el Born i el Parc de la Ciutadella per assenyalar problemes socials que encara s’estan reivindicant però que, asseguren, han quedat eclipsats per les polèmiques entorn els llaços grocs.

Un dels Nostres és un col·lectiu d’esquerres i progressista, nascut el 2003, que s’ha definit aquest dissabte com la “tercera via” davant de la confrontació entre independentistes i unionistes. Durant l’acció han penjat llaços de tots colors excepte groc, vermell i taronja per evitar que es relacionin amb altres causes o partits polítics.

La mobilització l’han duta a terme després de la polèmica per la baralla al Parc de la Ciutadella entre una dona que retirava llaços grocs i un home que li va recriminar que estava embrutant el terra. El conflicte encara portava cua els últims dies, després que Ciutadans va convocar una manifestació per protestar contra la suposada agressió.

Els colors de l’acció

Per tot plegat, des del col·lectiu Un dels Nostres animen la població que s’uneixi a l’acció que han impulsat per recordar altres problemes que hi ha sobre la taula i que també cal abordar. En color rosa han volgut recordar la lluita contra el càncer de mama; amb el color verd han protestat contra les retallades en educació; el blau ha servit per no oblidar la crisi dels refugiats que encara es viu al mar Mediterrani, mentre que el negre ha servit per alçar la veu contra la violència masclista.