Grues, excavadores i operaris treballant contra rellotge. Falta poc més d’un setmana per a l’inici del curs i el retard en les obres complica l’arrencada de les classes a l’Escola Ignasi Iglésias de Sant Andreu. El solar de l’escola està totalment aixecat i encara s’ha de construir el passadís per on els alumnes de primària han d’accedir al centre, enmig de les obres. Això preocupa les famílies que denuncien falta de previsió del Consorci d’Educació i demanen que les obres es facin amb seguretat, sobretot quan comenci el curs. El Consorci admet la demora i vol subratllar que s’aplicaran tots els protocols perquè els alumnats tornin a les aules de forma segura. Està previst que les obres de reforma s’acabin al setembre del 2019. 

Retards acumulats i complicacions

Els professors de l’Escola Ignasi Iglésias han tornat avui a la feina després de les vacances d’estiu i han hagut de treballar ben a prop dels operaris, sota la mirada atenta d’una grua enorme i una excavadora que no s’aturen ni un minut. Estava previst que aquest 3 de setembre ja estigués construïda la pista poliesportiva pèrò, en canvi, hi ha un gran solar on l’activitat dels operaris no s’atura. Tampoc no estan enllestits encara els barracons, que s’han fet a pocs centímetres de la paret.

barracons a pocs metres paret escola Ignasi Iglesias

Famílies preocupades per la seguretat

Els treballs han patit demores importants després que a l’estiu es detectés amiant a una part de les instal·lacions. La presidenta de l’AMPA, Sílvia Ronstand, denuncia manca de previsió en els treballs i lamenta que ara “vulguin fer en una setmana la feina de dos mesos”. Assegura que els pares estan preocupats per la seguretat de les obres, especialment quan comenci el curs, i reclama que es prenguin totes les mesures de seguretat. Especialment en la construcció d’un passadís per on els alumnes de primària accediran a l’edifici, a pocs metres de l’obra.  A més de la brutícia generada pels treballs, s’ha hagut de tallar l’aigua i el personal del centre ha hagut d’anar-la a buscar per poder fer servir els lavabos.

El Consorci d’Educació fa una crida a la calma i assegura que el proper dia 12 les classes podran començar al centre. Malgrat això, admet que l’inici de les classes pot veure’s afectat per les obres. Fonts del Consorci han explicat a betevé que es vetllarà en tot moment per garantir la seguretat dels alumnes del centre un cop comenci el curs.