Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris van detenir la matinada del 6 d’abril dos homes de nacionalitat espanyola que van agredir brutalment un altre després d’una discussió per la venda d’una cigarreta d’haixix. Els venedors, segons la policia, van intentar matar el comprador, un sensesostre, amb cops de pedra de grans dimensions al cap i també amb un pal. La víctima va ser traslladada en estat crític a l’hospital. Els dos homes van ingressar a la presó i se’ls acusa de ser autors de delictes de temptativa d’homicidi, lesions i contra la salut pública.

Els fets es remunten a la nit del 5 d’abril, quan els dos homes van agredir-ne un altre a la plaça Major de Nou Barris, a la Guineueta. Diversos testimonis van veure la baralla i van avisar la policia, que va iniciar la recerca dels dos homes. Segons sembla, eren coneguts al barri per protagonitzar altres baralles. Els homes van ser detinguts el 6 d’abril quan estaven immersos en un altre conflicte a la parada de la Trinitat Nova de la Línia 4 del metro. En aquest cas s’havien discutit amb el personal de seguretat i també havien agredit el conductor del metro.

En el moment de la detenció els homes, de 27 i 45 anys, duien a sobre una bossa amb nou peces premsades de color marró, presumptament, haixix. En l’escorcoll també els van trobar una navalla amb una fulla de 6,5 cm de llarg.

Venien haixix a persones sense sostre

Segons la investigació policial, els homes acostumaven a visitar un centre per a les persones sense sostre. Allà venien petites dosis d’haixix a altres usuaris. Els subministraven la quantitat necessària perquè es poguessin fer una cigarreta d’aquesta droga. Tot apunta, que la brutal agressió es va produir per desavinences en el preu de venda d’una d’aquestes cigarretes.

Els dos homes detinguts van passar a disposició policial el 7 d’abril al Jutjat d’Instrucció en funcions de Guàrdia de Barcelona, que en va decretar l’ingrés a presó.

Un altra baralla a Vallbona

Aquest nit de dimarts s’ha produït una altra baralla al barri de Vallbona, al districte de Nou Barris. Els fets han passat al carrer d’Orpí quan dos veïns han iniciat una discussió i un tercer els ha intentat separar. Fonts municipals han confirmat que les tres persones estan ferides i que els autors de la baralla han estat detinguts.