La nit d’aquest divendres a dissabte ha entrat en vigor el nou reial decret llei que estableix que ja no és obligatori portar la mascareta posada en exteriors, sempre que es pugui mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres. Una mesura que molts han celebrat en una nova nit de botellades i aglomeracions a Barcelona. Això sí, amb l’oci nocturn ja obert, les aglomeracions s’han esponjat més i a la platja de la Barceloneta s’hi han vist grups més reduïts.

10 minuts ja sense mascareta i em sento com abans

D’entre les persones que participen en aquestes festes a l’aire lliure improvisades molts són turistes que ja comencen a arribar a la ciutat. “Vacances, festa i alcohol”, proclama un grup de joves estrangers que, diuen, sense mascareta ja poden veure la cara a tothom. Una altra noia explica que només fa deu minuts que ja no és obligatori l’ús de la mascareta i ja se sent “com abans”.

Alguns sí que duen la mascareta posada perquè no poden mantenir la distància de seguretat i lamenten que no tothom entén aquesta relaxació de la mesura. “Ens l’hem de posar si hi ha més gent al voltant”.

La situació al Born s’enquista

Si bé a la platja de la Barceloneta aquesta nit hi ha hagut menys moviment, al passeig del Born, però, la situació s’enquista. Ja s’ha consolidat com el principal escenari de botellades nocturnes, especialment les nits dels caps de setmana. S’hi han vist centenars de joves amuntegats sense respectar la distància mínima de seguretat, sense mascareta, bevent i fan xivarri fins ben entrada la matinada. Una actitud incívica que ja fa dies que incomoda els veïns.