Proves PCR

(ACN/redacció) El Departament de Salut investiga un brot multitudinari de covid arran de celebracions de final de curs d’alumnes de segon de batxillerat a l’illa de Menorca entre els dies 11 i 20 de juny.

En aquests moments hi ha 57 casos que han estat detectats de SARS-CoV-2 i 262 contactes estrets.

Els alumnes provenen de diversos instituts de la zona de la província de Barcelona. Els centres no tenen cap vinculació amb l’organització dels viatges. En aquest sentit, els viatges els van organitzar els mateixos estudiants de manera particular creant grups de WhatsApp i parlant amb agències de viatges especialitzades en aquesta mena d’esdeveniments.

Un altre brot a Mallorca

Salut informa que també estan en estudi altres brots relacionats amb viatges de finals de curs a l’illa de Mallorca entre l’11 i 20 de juny. S’han identificat 14 joves de Barcelona amb covid amb 204 contactes estrets.

També s’han confirmat vuit casos de joves a la Catalunya Central que també havien participat en viatges d’aquesta mena.

Salut explica que, en tots els casos detectats es tracta de joves poc simptomàtics o asimptomàtics en què cal dur a terme un bon estudi epidemiològic que necessita cert temps. Les investigacions epidemiològiques dels brots de Barcelona ciutat els està duent a terme l’Agència de Salut Pública de Barcelona i a la resta de Catalunya, els serveis de vigilància epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Salut demana a les persones que hagin anat a un viatge d’aquestes característiques que tinguin molta cura en el seguiment de les mesures de protecció anticovid, estiguin atentes a la possible simptomatologia i col·laborin amb amb els serveis de vigilància epidemiològica en la investigació dels brots. També reitera la crida al conjunt de la població per actuar de manera responsable i respectar les mesures anticovid.