Veïns del Camp de l’Arpa del Clot s’han constituït en una plataforma per demanar el trasllat de l’estació de la ITV de Puigmadrona. Denuncien les molèsties que els ocasiona el fum, el soroll i el volum de cotxes que hi transita. Fa trenta anys que se situa en un petit passatge a tocar de l’avinguda Meridiana, però el carrer s’ha anat pacificant i ara és de prioritat per als vianants.

L’estació d’ITV de Puigmadrona amb veïns en contra

El grup de veïns contraris a la ITV de Puigmadrona ha presentat 200 signatures a l’Ajuntament de Barcelona per aconseguir mesures pal·liatives com la instal·lació d’unes pilones que els garanteixen l’accessibilitat als habitatges i impedir que els usuaris de l’estació deixin el vehicle mal aparcat al davant.

Tot i que agraeixen les mesures, consideren que no són suficients i continuen lluitant pel trasllat. A banda d’estar en un carrer per a vianants, la ITV se situa a tocar d’un centre escolar, l’Escola Dovella. Per això, adverteixen, el volum de trànsit que genera és perillós a les hores d’entrada i sortida. Irene Clavijo, representant dels afectats, explica que també ocasiona fums i sorolls i reivindica millores en l’edifici per minorar les molèsties.

Si hi ha problemes de sorolls, que facin el que calgui per insonoritzar l’edifici, i amb l’evacuació de fums igual. Tot això mentre no aconseguim que es traslladi.
Irene Clavijo, Afectats ITV Puigmadrona


L’Ajuntament ha instat l’estació que substitueixi elements sorollosos arran de la resolució d’una denúncia dels veïns, que dictamina que estan per sobre dels nivells de l’ordenança. Per la seva banda, la Generalitat, gestora de les ITV, tramita una nova llei per poder canviar la ubicació de les estacions o obrir-ne de noves. Està previst que s’aprovi d’aquí a poc més de mig any.